25 t/m 28 augustus 2022

Zomerschool

Een zomerschool voor de christendemocraten van de toekomst. Voor iedereen die niet blind is voor de toenemende problemen in de samenleving, en die weet dat oppervlakkige campagneslogans niet genoeg zijn om de problemen op te lossen. Met o.a. Welmoed Vlieger, Jaap Hanekamp, René Cuperus, Martin Sommer en Josse de Voogd.

Programma

Duik de diepte in en ga op zoek naar de fundamenten van het christendemocratisch denken aan de hand van klassieke teksten en actuele maatschappelijke problemen.

  Tijdens deze vier intensieve dagen wisselen we een inleiding in de grondslagen en uitwerkingen van de christendemocratische politieke traditie af met een bestudering van urgente thema’s.

Thema’s die we dit jaar – tegen de achtergrond van de christendemocratische politieke traditie – bestuderen zijn ‘de professional in de knel‘ en ‘utopisch modeldenken‘. 

20210827-12
20210827-13

Docenten en sprekers

Er staat veel op het menu...

Welmoed Vlieger

Filosoof, spreker en ambtelijk secretaris Groep Omtzigt

Jaap Hanekamp

Scheikundige, theoloog en lid van het adviescollege ‘meten en berekenen’ stikstof

René Cuperus

Historicus en specialist internationale vraagstukken, verbonden aan Clingendael

Martin Sommer

Historicus, journalist & politiek commentator De Volkskrant

Josse de Voogd

Sociaal geograaf en auteur van de atlas van afgehaakt Nederland

En nog veel meer..

…interessante sprekers, docenten en discussieleiders

Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt, dus zal een korte selectieprocedure plaatsvinden op basis van motivatie en ervaring. Het schrijven van een korte motivatiebrief maakt onderdeel uit van deze procedure.

De aanmelding voor 2022 is inmiddels gesloten: het maximaal aantal kandidaten is bereikt. Maar niet getreurd: in 2023 is er weer een zomerschool.

Praktische informatie

De zomerschool vindt plaats van donderdag 25 augustus tot en met zondag 28 augustus 2022 in ****Hotel Hof van Gelre te Lochem. Als tegemoetkoming voor de onkosten voor het 4-daagse verblijf (incl. logies, ontbijt, lunches en diners) vragen we een beperkte eigen bijdrage.

Kosten

De eigen bijdrage bedraagt €125 voor studenten en €250 voor mensen met een betaalde baan. De eigen bijdrage mag geen hindernis zijn om deel te nemen aan de zomerschool: mocht dit het geval zijn, neem hierover contact op met de organisatie.

Voor wie

Deelname staat open voor iedereen tussen de 21 en 35 jaar. De stichting sociale christendemocratie heeft geen banden met het CDA en lidmaatschap van het CDA is dan ook geen vereiste. Affiniteit met het christendemocratisch gedachtegoed is dat wel.

Syllabus

Deelnemers krijgen voorafgaand aan de zomerschool een syllabus met voorgeschreven literatuur. Voor een succesvol verloop van de zomerschool is het voor elke deelnemer noodzakelijk om deze van te voren goed te hebben gelezen.

Toelating

Het aantal plaatsen is beperkt. Toelating zal geschieden op basis van selectie. Vragen over de zomerschool? Neem dan contact met ons op.