12 t/m 15 oktober 2023

Herfstschool

Een herfstschool voor de christendemocraten van de toekomst. Voor iedereen die niet blind is voor de toenemende problemen in de samenleving, en die weet dat oppervlakkige campagneslogans niet genoeg zijn om de problemen op te lossen. Met o.a. Renske Leijten, Diederik Boomsma, Eduard Bomhoff, Hans-Martien Ten Napel, Arjen Siegmann en Nicki Pouw-Verweij.

Programma

Duik de diepte in en ga op zoek naar de fundamenten van het christendemocratisch denken aan de hand van klassieke teksten en actuele maatschappelijke problemen.

  Tijdens deze vier intensieve dagen wisselen we een inleiding in de grondslagen en uitwerkingen van de christendemocratische politieke traditie af met een bestudering van urgente thema’s.

Dit jaar is het thema: ‘de crisis in de liberale staat en het gemis van de christendemocratie’.

20210827-05
20210827-13

Docenten en sprekers

Er staat veel op het menu...

Nicki Pouw-Verweij

Arts en Tweede Kamerlid, gepromoveerd op het gebied van reumatologie en nucleaire geneeskunde

Diederik Boomsma

Lid Gemeenteraad Amsterdam CDA, gekozen tot beste raadslid (2022), docent Rechtsfilosofie, Ecoloog en Promovendus

Renske Leijten

Voormalig lid Tweede Kamerfractie SP, bekend om haar inzet voor de zorg, democratie en blootleggen van het toeslagenschandaal

Hans-Martien Ten Napel

Universitair Hoofddocent Staats- en Bestuursrecht Leiden

Eduard Bomhoff

Emeritus hoogleraar (monetaire) economie Erasmus Universiteit Rotterdam, Nyenrode en Monash University, voormalig vicepremier

Arjen Siegmann

Econometrist, Hoogleraar VU, leerstoel ‘Waardenvol Werk en Christelijk Sociaal-Denken’

Aanmelden

De inschrijving is inmiddels gesloten. Volg onze website voor de editie van volgende jaar.

Praktische informatie

De Winterbergconferentie vindt plaats van donderdag 12 oktober tot en met zondag 15 oktober 2023 in Winterberg (Duitsland). Als tegemoetkoming voor de onkosten voor het 4-daagse verblijf (incl. logies, ontbijt, lunches en diners) vragen we een beperkte eigen bijdrage.

Kosten

De eigen bijdrage bedraagt €200 voor studenten en €300 voor mensen met een betaalde baan. De eigen bijdrage mag geen hindernis zijn om deel te nemen aan de zomerschool: mocht dit het geval zijn, neem hierover contact op met de organisatie.

Voor wie

Deelname staat open voor iedereen tussen de 21 en 37 jaar. De stichting sociale christendemocratie heeft geen banden met het CDA en lidmaatschap van het CDA is dan ook geen vereiste. Affiniteit met het christendemocratisch gedachtegoed is dat wel.

Syllabus

Deelnemers krijgen voorafgaand aan de zomerschool een syllabus met voorgeschreven literatuur. Voor een succesvol verloop van de zomerschool is het voor elke deelnemer noodzakelijk om deze van te voren goed te hebben gelezen.

Toelating

Het aantal plaatsen is beperkt. Toelating zal geschieden op basis van selectie. Vragen over de zomerschool? Neem dan contact met ons op.