Telegraaf: Bestuurders hebben het kapotmaken van burgers toch niet als doelstelling?

17 oktober 2020

“Onlangs verscheen op de site van de Stichting Sociale Christendemocratie Pieter Omtzigts lezing ’De (on)betrouwbare overheid’, waarin hij de omvang van de affaire en het falen van verschillende organen, van de Autoriteit Persoonsgegevens tot de rechterlijke macht, gedetailleerd beschrijft.” “Dit onduldbaar onrecht had tot een kabinetsval moeten leiden. Om zoiets als regering niet aftreden, betekent afscheid nemen van een fatsoenlijke relatie met de burger”, aldus Nausicaa Marbe.

https://www.telegraaf.nl/watuzegt/290769257/bestuurders-hebben-het-kapotmaken-van-burgers-toch-niet-als-doelstelling

Vrij Nederland: Pieter Omtzigt lost een daverend waarschuwingsschot richting de politieke elite

9 oktober 2020

In het rumoer over het stijgend aantal coronabesmettingen, de nieuwe kabinetsmaatregelen en de kerkgang in Staphorst dreigde deze week de lezing onder te sneeuwen die Pieter Omtzigt, Kamerlid en tweede man van het CDA, van de week hield voor de onlangs opgerichte Stichting Sociale Christendemocratie. In een vlammende lezing haalt Pieter Omtzigt hard uit naar de vele overheidsinstanties die de toeslagenaffaire proberen af te dekken, signaleert Thijs Broer. De politieke en bestuurlijke elite kan z’n borst natmaken.

https://www.vn.nl/pieter-omtzigt-waarschuwingsschot/
Geenstijl: Een dreigende revolutie in de Staat der Nederlanden. Door Pieter Omtzigt

3 oktober 2020

Katholiek Kamerlid houdt liberaal pleidooi bij sociaaldemocratische christenclub, wat leidt tot een heel vroom artikel op het weblog GeenStijl.nl

https://www.geenstijl.nl/5155681/en-wat-het-extra-schattig-maakt-is-dat-zijn-oplezing-niet-foutloos-gepolijst-is/

Elsevier Weekblad: Christen-democratisch netwerk wil nieuw sociaal contract

2 oktober 2020

Ze geloven niet meer in het poldermodel en zien de staat voortdurend falen. De regering is volgens hen meer bezig met ‘draagvlak’ zoeken in plaats van oplossingen bieden. Het zogenoemde maatschappelijke middenveld is verstatelijkt en de kloof tussen werkvloer en establishment dreigt van de samenleving ‘een soort D66-feestje’ te maken.

https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2020/10/christendemocratisch-netwerk-wil-nieuw-sociaal-contract-780261/