25 november 2020: Lezing Martijn van Helvert & Diederik Boomsma: Christenvervolging en het Nederlandse Buitenlandbeleid

Toen in 2018 bekend werd dat de Nederlandse Overheid jarenlang in Syrie ‘gematigde’ jihadisten financieel had gesteund, leidde dit tot boosheid bij Minister Blok van Buitenlandse Zaken (VVD). Deze boosheid richtte zich niet op degene die deze financiering hadden opgezet -en ook voortgezet toen bleek dat de gematigheid van deze jihadisten nogal tegenviel – maar op de Kamerleden die hier kritische vragen over durfden te stellen, waaronder Martijn van Helvert (CDA).

Als spanning in de coalitie als een groter probleem wordt gezien als het financieel steunen van jihadisten, dan is er wellicht iets mis met ons buitenlandbeleid. Is dit een incident, of een structureel probleem? Martijn van Helvert zal op 25 november 2020 dit probleem analyseren, en zijn visie geven op mogelijke beleidswijzigingen.

Diederik Boomsma zal de aandacht vestigen op het gebrek aan Godsdienstvrijheid in Nederland, een probleem dat reëler is dan veel mensen denken.

Martijn van Helvert (1978) is Tweedekamerlid en woordvoerder Buitenlandse Zaken namens het CDA. Hij zet zich in het bijzonder in voor Godsdienstvrijheid en voor vervolgde Christenen en andere religieuze minderheden. 

Diederik Boomsma (1978) is fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Amsterdam. Daarnaast is hij promovendus Rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.

De lezing zal plaatsvinden in Amsterdam. Vanwege de huidige corona-maatregelen is het aantal plaatsen helaas beperkt. Toegang alleen met uitnodiging. Er worden opnames gemaakt: de lezing zal terug te zien zijn op de deze site. Voor meer informatie over deze lezing kunt contact opnemen met:

Henriette van Hedel | Woordvoerder | henriette.vanhedel@socialechristendemocratie |06 303 97 830